Vyhledávání
Dámský klub se ptá: Jak děláte štrúdl?
Za okny zima a doma vůně jablek a skořice! Možná i tak to vypadá o podzimních večerech u vás doma. Umíte si i vy navodit dobrou atmosféru voňavým štrúdlem? Jak ho děláte? Prozraďte nám to už dnes v Dámském klubu.
Tajná ingredience
Vlašské ořechy, tvaroh, mák nebo javorový sirup? Čím dochucujete štrúdl vy? Myslíte, že v případě štrúdlů platí “jiný kraj, jiný mrav”? Kromě klasického jablečného se v Čechách vyskytuje i štrúdl jahodový nebo višňový a další ovocné obdoby. Češi jsou ale vynalézaví natolik, že s oblibou dělají i štrúdl naslano. Do takového závinu můžete dát prakticky cokoli, co najdete v lednici nebo ve spíži. Šunkou a sýrem počínaje, různými druhy zeleniny konče.
Jablečná klasika
Možná obdivujete nápaditost druhých, ale sami zůstáváte u staré dobré klasiky. Podsypat jablka strouhankou, hodit na ně hrst rozinek, a pořádně posypat skořicí. Cukru ať dá každý tolik, kolik má rád. Vítězí ten štrúdl, který zmizí nejdřív.
A jak dělají štrúdl moderátorky Dámského klubu?
Aneta: Kupuji. Nejlepší je s tvarohem, nějakým ovocem a vlašáky 🙂
Markéta: Nejlepší je tem který dostanu od mámy nebo sousedů a nemám s ním práci. Ale když už tvořím já, tak s čokoládou a tvarohem.