Podzim je tady! Které aktivity musíte vyzkoušet, když venku padá listí?

12. října 2024·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Procházka podzimní přírodou 

Vydat se do lesa nebo parku na procházku je ideální způsob, jak si užít podzimní barvy a čerstvý vzduch. Během procházky můžete sbírat kaštany, žaludy nebo barevné listí, které později využijete na podzimní dekorace. Stačí se jen dobře obléknout, vzít si sebou něco dobrého k jídlu a teplé pití a můžete načerpat spoustu podzimní energie. A zvládnout se to dá i za horšího počasí.

Pečení dýňového koláče

Podzim je ideální čas na pečení s použitím sezónních surovin, jako je dýně. Vyzkoušet můžete jednoduchý recept na dýňový koláč nebo dýňový chlebíček. Voňavé koření, jako skořice a muškátový oříšek, dokonale navodí podzimní atmosféru. Kombinace tohoto koření vám navíc nádherně provoní byt a vy budete mít podzimní atmosféru i doma. Uvařte si k tomu dobrý čaj, vezměte si oblíbenou knížku a máte nedělní odpoledne jako stvořené.

Relax s knížkou a teplým čajem

O knížkách ve spojení s dýňovým koláčem a teplým čajem jsme tady už mluvili, ale uznejte, že tohle je ideální kombinace. Podzimní neděle je skvělá příležitost k tomu, abyste si zalezli s dekou, šálkem horkého čaje nebo kakaa a ponořili se do oblíbené knihy. Můžete si vytvořit vlastní klidné útočiště, kde si odpočinete a naberete síly na nadcházející týden. Na podzim navíc vychází snad nejvíce knížek během roku, takže inspirace budete mít dosyta.

Výroba podzimních dekorací

Vyzkoušejte kreativní tvoření s materiály, které podzim nabízí. Nasbírané šišky, barevné listí a větvičky můžete použít k výrobě věnců na dveře nebo dekorativních misek. Můžete také vytvořit svícen z dýně nebo kaštanové figurky, které dodají vašemu domovu podzimní atmosféru.

Podzimní piknik

Připravte si košík s teplým jídlem a nápoji, jako jsou pečené kaštany, polévka v termosce, horký mošt nebo svařené víno. Vydejte se na piknik do parku nebo na louku, zabalte se do deky a užijte si výhled na podzimní krajinu. Tohle je skvělý způsob, jak si užít poslední teplejší dny před příchodem zimy.

 

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme