Babicovy recepty: Zapečený lososový filet a ovocný salát s vlašskými ořechy

18. června 2017·Jídlo a pití·Redakce

ZAPEČENÝ LOSOSOVÝ FILET
půl kila lososového filetu
2 lžíce másla
kuřecí nebo rybí vývar
šťáva z 1/2 citronu
hladká mouka
2 housky
2 malé cibule
3 stroužky česneku
petrželka
tymián
olivový olej

sůl, pepř

Omyté a osušené filety osolíme, opepříme a posypeme moukou. Zprudka opečeme na oleji a přendáme do pekáče.
Jemně nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji s máslem, přidáme nahrubo nastrouhanou housku, petrželku a tymián.
Rybu pokapeme citrónem, zalijeme vývarem a navrch dáme směs z pánve. Pečeme 10 minut při 200 °C. Podáváme s vařenými bramborami.

OVOCNÝ SALÁT S VLAŠSKÝMI OŘECHY
hrst vlašských ořechů
půl kila jahod
2 banány
10 meruněk
půl melounu
1 větší jablko
sklenka pomerančového džusu
2 lžičky medu

Jahody omyjeme, osušíme a překrájíme na čtvrtky. Meruňky omyjeme, osušíme, vypeckujeme a překrájíme na čtvrtky.

Banány oloupeme a překrájíme. Jablko oloupeme, vyndáme jadřinec a překrájíme. Meloun vyřízneme a překrájíme na kostky. Posypeme nadrcenými ořechy.
Smícháme pomerančovou šťávu s medem a nalijeme na salát. Promícháme a podáváme.

Jídlo a pití - další články