Vyhledávání
Vyzkoušejte těchto pár receptů na nealkoholické drinky a osvěžte se v parném létě
Léto je doba, která si žádá mnoho slunce, mnoho opečených buřtů s hořčicí a mnoho (převážně) nealkoholických tekutin, přičemž čím víc jich připravíte ve své vlastní kuchyni, tím lépe pro vás, vaše zdraví, vaši peněženku a váš dobrý pocit ze zajímavých chutí.
Okurková limonáda
Co může být víc osvěžujícího, než vychlazená okurka a z ní udělaná lahodná okurková limonáda.
Okurku rozmixujte, dolijte vodou a nechte v ledničce asi 30 minut. Sceďte. Limonádu oslaďte cukrem nebo sirupem a ve sklenicích doplňte kouskem nakrájené okurky a citronem.
Jahodová limonáda
Kdo by nemiloval jahůdky. A děti se po nich určitě utlučou. Ujistěte se, že budou mít v horkých dnech dostatek tekutin. To zajistíte tak, že jim uděláte tuhle vynikající jahodovou dobrůtku.
Jahody (2 nechte na ozdobu) a 2 lžíce cukru rozmixujte do pyré. Připravte si dvě skleničky a na dno každé dejte 3 lžíce pyré, po dvou lžičkách cukru a 2 lžících citronové šťávy. Promíchejte, zasypte ledem a dolijte sodovkou.
Meloun a zázvor
Štiplavý zázvor dodá limonádě ten správný říz! Letní fizz je ideální na oslavy a rodinné sešlosti, z půlky melounu připravíte plnou mísu pro všechny.
Přes jemné sítko vymačkejte ze zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se štávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a na mírném ohni zahřívejte za stálého míchání, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Odstavte, nechte zchladnout a přelijte do servírovací mísy. V kuchyňském robotu rozmixujte melounovou dužninu a vlijte ji do mísy k citrusovo-zázvorovému základu, přidejte kostky ledu, promíchejte a ozdobte lístky máty a pomerančovou kůrou a párty může začít!
A když chytnete slinu, nic vám nebrání v tom, přidat do každého drinku panáka (nebo dva) vodky a udělat tak z nevinného letního osvěžení, osvěžení vinné.