Babicovy recepty: Roštěnky na rajčatech a jogurtový krém s jahodami

21. května 2017·Jídlo a pití·Redakce

ROŠTĚNKY NA RAJČATECH S KAPARY

  • 1 stroužek česneku
  • 6 plátků roštěnky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • nakládaná rajčata
  • 2 lžíce kapari
  • sůl
  • pepř
  • 1 špetka cukru
  • půl lžičky majoránky
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Roštěnky nakrájíme na tenké tenké plátky, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi na oleji opečeme z každé strany 1 minutu. Maso vyjmeme z pánve. Do výpeku vložíme nakrájený česnek na jemno, vlijeme nakládaná rajčata na kostičky a necháme 3 minuty povařit. Přidáme 2 lžíce kapary, sůl, pepř, špetku cukru, 1/2 lžičky sušené majoránky. Maso vrátíme zpět do omáčky s nasekanou petrželkou a pokapeme 2 lžícemi olivového oleje. Ihned podáváme.

JOGURTOVO-ČOKOLÁDOVÝ KRÉM S JAHODAMI

  • 200 g jogurtu
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g cukru krystal
  • 100 g hořké čokolády
  • 200 g šlehačky
  • 1 balení vanilkového cukru
  • jahody

Jogurt smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme cukr. Čokoládu nastrouháme na hrubo a smícháme s krémem. Šlehačku s vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha a smícháme s krémem. Vytáhneme vychlazené poháry a střídavě vkládáme překrájené jahody a jogurtovo – čokoládový krém.

Jídlo a pití - další články