Vyhledávání
Zavřít
Babicovy recepty: Roštěnky na rajčatech a jogurtový krém s jahodami
ROŠTĚNKY NA RAJČATECH S KAPARY
- 1 stroužek česneku
- 6 plátků roštěnky
- 4 lžíce olivového oleje
- nakládaná rajčata
- 2 lžíce kapari
- sůl
- pepř
- 1 špetka cukru
- půl lžičky majoránky
- 1 lžíce nasekané petrželky
Roštěnky nakrájíme na tenké tenké plátky, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi na oleji opečeme z každé strany 1 minutu. Maso vyjmeme z pánve. Do výpeku vložíme nakrájený česnek na jemno, vlijeme nakládaná rajčata na kostičky a necháme 3 minuty povařit. Přidáme 2 lžíce kapary, sůl, pepř, špetku cukru, 1/2 lžičky sušené majoránky. Maso vrátíme zpět do omáčky s nasekanou petrželkou a pokapeme 2 lžícemi olivového oleje. Ihned podáváme.
JOGURTOVO-ČOKOLÁDOVÝ KRÉM S JAHODAMI
- 200 g jogurtu
- 200 g zakysané smetany
- 100 g cukru krystal
- 100 g hořké čokolády
- 200 g šlehačky
- 1 balení vanilkového cukru
- jahody
Jogurt smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme cukr. Čokoládu nastrouháme na hrubo a smícháme s krémem. Šlehačku s vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha a smícháme s krémem. Vytáhneme vychlazené poháry a střídavě vkládáme překrájené jahody a jogurtovo – čokoládový krém.