Vyhledávání
Babicovy recepty: Jehněčí kotleta s kopřivovou marinádou a kokosový beránek
JEHNĚČÍ KOTLETA S KOPŘIVOVOU MARINÁDOU
4 velké dvojité jehněčí kotlety
3 lžíce oleje
malý panák brandy
pepř
zázvor
2 stroužky česneku
kopřivy
sůl
4 velká rajčata
půl kelímku smetany
Olej smícháme s brandy, pepřem, strouhaným zázvorem, drceným česnekem a kopřivou v mixéru. Vložíme kotlety a marinujeme asi 3 hodiny. Poté osolíme a opečeme na pánvi z obou stran 3 minuty. Přiložíme na plátky nakrájená rajčata, zalijeme zbytkem marinády a zjemníme smetanou.
Podáváme s bramborovými kroketami .
KOKOSOVÝ BERÁNEK
200 g másla
hrnek moučkového cukru
4 vejce
hrnek polohrubé mouky
100 g kokosu (rašple)
1/2 prášku do pečiva
tuk na vymazání a pol. mouka na vysypání formy
Měkké máslo vyšleháme s cukrem a vejci do pěny.
Přimícháme kokos a polohrubou mouku s práškem do pečiva . Formu na beránka vytřeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Těsto rozetřeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova . Necháme vychladnout a opatrně vyklopíme.