Babicovy recepty: Jehněčí kotleta s kopřivovou marinádou a kokosový beránek

16. dubna 2017·Jídlo a pití·Redakce

JEHNĚČÍ KOTLETA S KOPŘIVOVOU MARINÁDOU

4 velké dvojité jehněčí kotlety

3 lžíce oleje

malý panák brandy

pepř

zázvor

2 stroužky česneku

kopřivy

sůl

4 velká rajčata

půl kelímku smetany

Olej smícháme s brandy, pepřem, strouhaným zázvorem, drceným  česnekem  a kopřivou v mixéru. Vložíme kotlety a marinujeme asi 3 hodiny. Poté osolíme a opečeme na pánvi z obou stran 3 minuty. Přiložíme na plátky nakrájená rajčata, zalijeme zbytkem marinády a zjemníme smetanou.

Podáváme s bramborovými kroketami .

KOKOSOVÝ BERÁNEK

200 g másla

hrnek moučkového cukru

4 vejce

hrnek polohrubé mouky

100 g kokosu  (rašple)

1/2 prášku do pečiva

tuk na vymazání a pol. mouka na vysypání formy

Měkké máslo vyšleháme s cukrem  a vejci  do pěny.

Přimícháme kokos a polohrubou mouku s práškem do pečiva . Formu na beránka vytřeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

Těsto rozetřeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova . Necháme vychladnout a opatrně vyklopíme.

Jídlo a pití - další články