Zdraví Jiřího Bartošky: Srdce mu hlídá bezdrátový kardiostimulátor

8. října 2024·Celebrity·Šárka Blahoňovská

Jiří Bartoška (Zdroj: Jan Handrejch / Právo / Profimedia)

Herec a ředitel karlovarského festivalu Jiří Bartoška se již několik let léčí na kardiologii, přičemž jeho srdce je pod dohledem renomovaného specialisty, profesora Petra Neužila. Jak je na tom Bartoškovo zdraví teď?

O Bartoškovo srdce se stará kardiolog profesor Petr Neužil v Nemocnici Na Homolce. Ten má s VIP pacienty bohaté zkušenosti, léčil i Jiřinu Bohdalovou po nedávné otravě nebo Evu Holubovou, které nedávno lékaři objevili nebezpečné aneurysma. Neužil nedávno prozradil, v jaké kondici je srdce oblíbeného herce. Implantovali jsme mu asi před šesti lety takovou malou kapsli do pravé srdeční komory. Jde o Leadless, česky bezdrátový kardiostimulátor. Je vidět pouze pod rentgenem,řekl kardiolog pro Blesk.

V rozhovoru pro Deník v roce 2022 lékař řekl, že Bartoška je velmi vzorný pacient. „Zdravotní péči trpělivě snáší a řekl bych, že i vítá. Navíc je většinou pozitivně naladěn a dokáže motivovat veškerý zdravotnický personál k vynikajícím výkonům,“ prozradil.

Neužil rovněž uvedl, že poslední vyšetření Bartošky v motolské nemocnici přineslo skvělé výsledky. Herec se totiž neléčí jen na kardiologii, ale také na onkologii. V létě se Bartoška také stal patronem nově otevřené onkologické ambulance v karlovarské nemocnici. Tam připomněl, že roli pacienta s rakovinou si zahrál i v seriálu Smysl pro tumor. Hercovo zdraví je stěžejní i pro tvůrce volného pokračování snímku Teorie tygra, které už bylo dvakrát odloženo.

Celebrity - další články

Doporučujeme