Vít Rakušan: Ve Středočeském kraji nebude vládnout Babiš ani Rakušan

13. září 2024·Zprávy·Matěj Kašpar·Romana Navarová

Vít Rakušan (Zdroj: Frekvence 1)

Ministr vnitra a předseda Starostů a nezávislých Vít Rakušan byl hostem Press klubu, kde se vyjádřil k několika aktuálním otázkám, včetně probíhající krizové situace spojené s hrozbou extrémního počasí v Jeseníkách.

Rakušan zdůraznil, že Integrovaný záchranný systém je plně připraven a že komunikace s občany a úřady probíhá transparentně. “Už od včerejška zasedá Ústřední povodňová komise. Na našich stránkách ministerstva vnitra dáváme informace občanům, na co se připravit, jakým způsobem reagovat,” uvedl Rakušan. Doplnil, že v této chvíli nechce šířit paniku, ale varuje, že prognózy jsou varovné.

Rakušan také zmínil, že se od začátku snaží komunikovat s občany otevřeně a včas, aby se zabránilo zbytečnému šíření paniky. V souvislosti s možnou evakuací obyvatel radí mít připravená evakuační zavazadla a dbát na bezpečí starších osob. Přesto doufá, že se povodňové hrozby nenaplní v plné síle. Podle jeho slov je komunikace se starosty a hejtmany na vysoké úrovni, a stejně tak jsou preventivně připraveni i vodohospodáři.

Kromě aktuální povodňové situace se rozhovor dotkl i nadcházejících krajských a senátních voleb. Rakušan zdůraznil, že tyto volby nejsou referendem o vládě, ale jsou spíše o tom, jak dobře jsou jednotlivé kraje spravovány. “Ve Středočeském kraji nebude vládnout Babiš ani Rakušan, ale buď Pecková, nebo neznámý pan Helebrant,” řekl Rakušan a připomněl, že i jako vládní strana STAN usiluje o to, aby jejich hejtmani pokračovali v úspěšné správě krajů.

Co dalšího Vít Rakušan v rozhovoru s Romanou Navarovou řekl? Poslechněte si nový Press klub.

Zprávy - další články

Doporučujeme