Tragická událost v Domažlicích: Třináctiletá studentka pobodala spolužáky

3. září 2024·Zprávy·Matěj Kašpar

Základní škola Komenského. (Archiv Policie ČR)

Na základní škole Komenského v Domažlicích došlo k otřesnému incidentu, kdy třináctiletá dívka pobodala dva spolužáky. Svědci tvrdí, že šlo o promyšlený útok, který mohl být reakcí na údajnou šikanu. Podle očitých svědků dívka měla útok předem naplánovaný a cíleně zaměřila svou agresi na konkrétní spolužáky.

Útok způsobil mezi studenty a rodiči obrovský šok a vyvolal otázky ohledně bezpečnosti ve školách a preventivních opatřeních proti šikaně. V současnosti probíhá vyšetřování, které má objasnit okolnosti a motivace dívky k tak drastickému činu.

Odborníci upozorňují na důležitost včasného rozpoznání a řešení šikany mezi mladistvými, aby se předešlo podobným tragédiím. Podle svědků byla třináctiletá dívka spíše samotářka. „Špatně se učila, skoro nemluvila. Byla taková zakřiknutá, ostatní se jí smály, že je mimo,“ prozradila její spolužačka.

Kluka bodla do břich a holku do zad,“ řekla pro Blesk.cz jedna z žaček oné školy. „Všimla jsem si, jak kamarádka na chodbě řve, tak jsem s ní šla na záchod, když jsme vyšly, viděla jsem holku, jak míří nožem na učitelku,“ svěřila se dívka ohledně traumatické zkušenosti. Rozhodla se okamžitě zavolat policii České republiky, ta však už o probíhajícím incidentu věděla. Zranění studentů naštěstí nebyla vážná, sanitka je odvezla na chirurgii, kde byli oba studenti ošetřeni. Traumatický zážitek z jejich mysli však nikdy nezmizí.

K děsivé události se vyjádřil i ministr vnitra Vít Rakušan: „Událost, která se dnes stala v Domažlicích, je velmi znepokojivá, tím spíš, že se týká dětí a školy. Moje myšlenky jsou se zraněnými žáky, kterým přeju co nejrychlejší a úplné zotavení, a s jejich rodinami. Varovných náznaků o závažných problémech mezi dětmi v poslední době bohužel přibývá, což je z velké části způsobeno složitou situací v uplynulých letech, včetně dopadů pandemie. Jako stát si tuhle situaci plně uvědomujeme a nechceme problém přehlížet. Musíme si ale přiznat, že naše dosavadní opatření často nejsou dostatečná.”

Zprávy - další články

Doporučujeme