Dvacet let a dost: Barbora Černošková opouští ČT sport pro nové výzvy

2. září 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Barbora Černošková. (Foto: Archiv Barbora Černošková)

Barbora Černošková, známá moderátorka sportovní redakce České televize, oznámila na sociálních sítích svůj odchod po dvaceti letech. Na platformě X (dříve Twitter) se svěřila, že nastal čas na nové výzvy a ukončení kariéry ve sportovní redakci.

„Letos uběhlo 20 let, kdy jsem poprvé vstoupila do Redakce sportu České televize. Byly to krásné roky, ale je čas jít dál,“napsala na X. Svůj poslední vysílací den bude mít 29. září v pořadu Branky, body, vteřiny. Černošková ale neopouští obrazovky České televize úplně. I nadále bude působit jako moderátorka pořadu Sama doma, kde se bude objevovat v roli externistky.

Plánuje se věnovat také novým projektům, včetně pedagogické činnosti, moderování a organizaci akcí. Vedle toho se chce více angažovat v charitativní práci, například jako patronka spolku Žlutá stužka, který podporuje děti vězněných rodičů​.

Kromě toho Barbora pracuje na dvou knižních projektech a chce využít své zkušenosti k tomu, aby inspirovala a pomáhala druhým. „Cítím, že moje práce má smysl,“ dodala ve svém vyjádření. Černošková se tedy rozhodně nevzdává veřejného působení, ale spíše rozšiřuje svůj záběr o další oblasti, kde může uplatnit své zkušenosti a dovednosti​. Informoval o tom portál Sport.cz.

Odchod Barbory Černoškové přichází krátce poté, co světlo světa spatřila novinka, že dlouholetá tvář České televize, Nora Fridrichová, učinila podobný krok jako Černošková. Ta se však nechala slyšet, že odchody spolu nesouvisí a jsou spíše shodou okolností v rámci turbulentního období, kterým Česká televize prochází. Diváci se s Černoškovou rozloučí v září a mohou se těšit na její další projekty a aktivity mimo sportovní redakci​.

Celebrity - další články

Doporučujeme