Velikonoční recepty Frekvence 1: Udělejte si výbornou velikonoční nádivku podle Lubky

2. dubna 2021·Jídlo a pití·Lenka Skrzeczkova

Moderátorka Lubka Ponížilová. (Foto: Frekvence 1)

Po roce jsou tu opět Velikonoce, proto jsme si pro vás připravili rodinný recept moderátorky Frekvence 1 Lubky Ponížilové na výbornou nádivku. Lubka vám zpříjemňuje každé všední ráno společně s moderátorem Mírou Michálkem. Svátky a dobré jídlo k sobě neodmyslitelně patří, a tak si pojďte s námi upéct pravou, nefalšovanou velikonoční nádivku!

Co budeme potřebovat?

  • 10 vajec
  • 10 rohlíků (možnost nahradit balením veky/toustového chleba)
  • půl kila uzeného masa
  • půl kila kuřecího masa
  • mléko (na namočení pečiva)
  • sůl
  • lžička drhnuté majoránky
  • hrst nadrobno nasekaných mladý kopřiv (možnost nahradit rukolou nebo čerstvým listovým špenátem)

Jak na to?

Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Kuřecí a uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme si ho na malé kousky. Oddělíme bílek od žloutků a ušleháme tuhý sníh.

Následně smícháme rohlíky, žloutky, sůl, majoráku, kopřivy a maso. Na závěr do směsi přidáme sníh z bílků. Pečeme půl hodiny v pekáčku vymaštěném máslem. Dobrou chuť!

 

Jídlo a pití - další články