Tip Sobotní párty: Avokádové kanapky a pomazánka z vepřové pečeně

22. února 2020·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Hrajete si rádi v kuchyni a zkoušíte nové recepty? Máme pro vás tip dnešní Sobotní párty, kterým můžete ohromit své přátele na večerní oslavě. Nepotřebujete žádný kuchařský talent, výsledek bude stát za to ať jste profesionálové, nebo si doma vaříte jen tak pro radost.

„Dnes večer budeme vařit pro holky i pro kluky. Pro holky připravíme avokádový toast, pro pány topinku a na ní pečínkovou pomazánkou,“ říká šéfkuchař Martin Slavomil Kohout, který recepty pro Sobotní párty Frekvence 1 připravil.

Avokádové kanapky

celozrnná bageta nebo toustový chléb

2 zralá avokáda

75 g zakysané smetany

1/2 chilli papričky

čerstvý koriandr

sůl, římský kmín

1 cibule šalotka

Avokádo vydlabeme, nakrájíme a rozetřeme vidličkou. Na velmi jemno nakrájíme koriandr Šalotku i chilli papričku, vše smícháme dohromady s avokádem a zakysanou smetanou a lehce ochutíme solí a římským kmínem. Namažeme na toast, zdobíme sýrem Cottage, lístkem koriandru a semínkem granátového jablíčka.

Topinka s pomazánkou z vepřové pečínky

0,5 kg pečeného vepřového masa

1 červená cibule a česnek

lžička dijonské hořčice

listová petržel

Pečené vepřové maso s česnekem a cibulí rozemeleme v mixéru nebo mlýnku. Vyšleháme se solí, pepřem, jemně posekanou petrželkou a výpekem z pečeného vepřového Na sádle osmažíme topinky, na kterých se pomazánka podává. Hodí se k tomu pikantní nakládané malé okurky Cornichon a vychlazené pivo.

Jídlo a pití - další články