Recept na nejvoňavější adventní punč

7. prosince 2015·Jídlo a pití·Redakce

K adventu neodmyslitelně patří horké nápoje. Ať už pro zahřátí, lepší náladu nebo jako mírné anestetikum před sháněním dárků.

Potřebujeme:

  • 1 litr vody
  • 1,5 litru červeného vína
  • 500 gramů medu
  • 200 ml citronového džusu
  • 50 ml višňového sirupu
  • 300 ml koňaku

Příprava je jednoduchá

Vodu s medem, citronovým džusem i višňovým sirupem přivedeme do varu.

Přidáme víno, koňak a prohřejeme. Již nevaříme, ať má punč správnou sílu!

Nalijeme do silnostěnných sklenic a ozdobíme plátky citrónu nebo  pomeranče.

Adventní punč má krásnou barvu, voní a dostane vás do pohody. 

 

Na zdraví!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme