Jak uvařit dokonalé těstoviny? Šéfkuchař prozradil své tajné TIPY

23. listopadu 2017·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Jedná se o dokonale antistresový pokrm a je součástí každodenního jídelníčku mnohých. Jak ale uvařit těstoviny do dokonalosti? Tento šéfkuchař věří, že existuje přesná metoda, jak připravit těstoviny, aby byly "úplně akorát".

Scott Conant vlastní newyorskou restauraci Fusco a je často považován za mistra těstovin. Teď se rozhodl podělit o své tajemství vedoucí k perfektnímu pokrmu s uživateli.

Klíčem k dokonalé rajčatové omáčce je přidání lžíce, či dvou vody, ve které se těstoviny vařily, jak uvádí Daily Mail. To prý dodá omáčce dokonalou chuť. Dále dodává, že je důležité nevařit těstoviny al dente, ale nechat je lehce nedovařené, přidat je do omáčky a nechat je pár minut dojít. To dodá pokrmu jemnou konzistenci a těstoviny budou perfektně dovaření.

Ve svém receptu Scott používá sevřenou hrst těstovin, což je podle něj ideální množství pro jednu osobu. Poté je vhodí na 10 minut do vroucí vody, optimální doba pro tento typ těstovin.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme