Vyhledávání
DÁMSKÝ KLUB: Jak udělat ty nejlepší silvestrovské jednohubky!
K silvestrovským oslavám patří dobré jídlo a pití. Vsaďte na jednohubky. Ujídat můžeme průběžně celý večer. Prázdnému žaludku alkohol nesvědčí a dočkat půlnoci se přece chceme všichni!
Jednohubky jsou to pravé
Jednohubka, to není jen plátek rohlíku s česnekovou pomazánkou z taveného sýra! Stačí zapojit fantazii nebo zapnout počítač, receptů na originální jednohubky je opravdu spousta.
Třeba takové chuťovky se švestkami
Potřebujete:
- 8 – 10 plátků toastového chleba
- 20 sušených švestek bez pecek
- 100 ml slivovice
- 10 plátků libové anglické slaniny
- 100 – 150 g kozího sýra
- 1 lžíce francouzské nebo lahůdkové hořčice
- 20 lístků koriandrů, případně polníčku nebo rukoly
Švestky vložíme do misky, zalijeme slivovicí a necháme chvíli nasáknout. Z toastového chleba vypíchneme kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou kolečka. Opečeme nasucho na pánvi nebo grilu z obou stran. Naložené švestky necháme okapat. Otvor po pecce naplníme kouskem kozího sýra. Pokud vám kozí sýr nevoní, vyzkoušejte mozarellu.
Plátky slaniny rozpůlíme, potřeme z jedné strany lehounce hořčicí. Naplněné švestky do slaniny zabalíme. Šup s tím na plech do trouby nebo na gril. Stačí rozpékat krátce, asi 5 minut.
Na opečená kolečka z toastového chleba položíme lístek koriandru nebo salátku, položíme švestičku, připevníme párátkem a je to!
Jaké jednohubky chutnají Anetě? Jaký recept nám poradí nám poradí Markéta?
Aneta: Koupit 🙂 Nebo je nechat udělat někým jiným. Mám nejraději tuňákové, lososové a sýrové pomazánky. To jen pro info, kdyby mě někdo chtěl potěšit 🙂
Markéta: Já jedu v “pidipicách” neboli šnecích. Na rozválené listové těsto dáme šunku, sýr, kečup, koření, zamotáme do ruličky, nakrájíme na kolečka, naklademe na plech,potřeme vajíčkem, zasypeme ještě sýrem- niva je bezva, pečeme 20 min, vkládáme do úst, polykáme, mlaskáme:-)