Bílé, červené nebo modré, na světě je nový druh vína. Jak chutná?

27. listopadu 2017·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Chutná jako bílé, má sytě azurovou barvu, sladkou chuť a dle recenzí přináší skutečný sommeliérský požitek. Na trhu se objevila nová odrůda vína a svým nezvyklým zbarvením na sebe poutá mnoho zvědavých pohledů.

Milovníci vína si přijdou na své, španělští vinaři jsou zase hrdí na svou vynalézavost. “Někteří tvrdí, že je sladké, jiní tvrdí, že jim tolik sladké nepřijde. K jídlu se nicméně hodí dokonale a vyznačuje se svou lehkostí,” sdělil jeden z výrobců serveru Bored Panda.

Na jeho výrobu vinaři používají bílé i červené hrozny, které sbírají z mnoha španělských vinic. Výsledný produkt obsahuje méně než 12 procent alkoholu.

Vinaři tvrdí, že krásné modré barvy nedosáhli žádnou chemií. Unikátní odstín prý vzniká smícháním více druhů hroznů a vliv na modrý pigment mají především slupky z červených hroznů.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme