Babicovy recepty: Vepřová roláda a řezy s čokoládou

10. března 2019·Jídlo a pití·Redakce

Vepřová roláda plněná kapustičkami

 

1 kg vepřové kýty, plece
6 plátků slaniny
3 brambory
1 cibule, česnek
majoránka
1 vejce
1 šálek smetany
1 miska kapustiček
2 lžíce hořčice
zeleninový vývar
sůl, pepř

Vepřové maso si pomocí nože nařízneme na plát. Nebo u řezníka. Maso pořádně naklepeme osolíme a opepříme,  potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. V míse smícháme předvařenou na půlky nakrájenou růžičkovou kapustičku s nastrouhanými bramborami, vejcem, přidáme nakrájený česnek, cibuli a trochu smetany. Zabalíme do role a stáhneme gastronomickým motuzem. Vložíme do pekáče, podlijeme a dáme do trouby na 180 st na 1 hodinu. Maso vyndáme, výpek poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a smetanou a necháme provařit.

 

Řezy z bílé čokolády a vlašskými ořechy

200 g bílé čokolády
3 lžíce másla
3 vejce
4 lžíce cukru
200 g mouky
1 vanilkový cukr
špetka soli
100 g vlašských ořechů
Bílou čokoládu nalámeme a společně s máslem rozehřejeme ve vodní lázni. Vyndáme a necháme do vlažna chladit. Vejce vyšleháme s cukrem do krému, přidáme rozehřátou čokoládu, mouku, vanilkový cukr a špetku soli. Na plech položíme pečící papír, vložíme těsto a rozetřeme. Posypeme na hrubo nasekanými vlašskými ořechy. Dáme do předehřáté trouby na 180 st. na 20 minut péci, tak aby vršek byl křupavý a vnitřek měkký a vláčný. Vyndáme, necháme vystydnout, nakrájíme a podáváme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme