Babicovy recepty: Vepřová panenka s hruškami, mandarinková krupice

8. ledna 2017·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

Vepřová panenka s hruškami

600 gramů vepřové panenky
5 středních  brambor
1  pórek
2  sladké hrušky
sůl
1 smetana na vaření
čerstvě nastrouhaného muškátový oříšek
brusinky
100 gramů Gorgonzola

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a vložíme do vroucí slané vody vařit. Po 10 minutách přidáme na tenké plátky nakrájený pórek, necháme převařit a zcedíme. Smetanu na vaření smícháme s čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a solí. Na másle osmahneme s obou stran medailonky z vepřové panenky, přidáme na plátky nakrájené hrušky a dáme do pekáčku na brambory. Přidáme pár lžiček brusinek a zasypeme nakrájenou gorgonzolou a dáme do trouby na 180 stupňů na 20 minut.

—————————

Mandarinková krupice

hrnek dětské krupičky
hrnek cukru
4 lžíce sušeného kokosu
1 l mléka
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce másla

Mandarinky oloupeme a dílky pořádně očistíme. Mléko zavaříme, za stálého míchání přidáme krupičku, cukr, vanilkový cukr a máslo. Krupicí vyplníme půlku formy, vložíme dílky  mandarinek a zalijeme druhou půlkou krupice. Necháme vychladnout. Studené vyklepneme na talíř a posypeme skořicí.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme