Babicovy recepty: Vaječná pomazánka a zapečené čínské zelí

18. března 2017·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

VAJEČNÁ POMAZÁNKA

půl měkkého másla

2 lžičky hořčice

5 lžic majonézy

8 vajec

1  cibule

sůl

pepř

pažitka

Uvaříme 8 vajec na tvrdo, zchladíme a oloupeme.

Půl měkkého  másla vyšleháme  s hořčicí, majonézou a 3 vařenými žloutky.  Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a  dobře promícháme.

Zbytek vajec plus bílek nasekáme a dáme do pomazánky. Podáváme s čerstvým chlebem a posypeme pažitkou.

ZAPEČENÉ ČÍNSKÉ ZELÍ

1 čínské zelí

250 g mletého hovězího masa

2 lžíce rajského protlaku

100 g sýra (nastrouhaná Gouda)

jarní cibulka

4 plátky  slaniny

1 cibule

Čínské zelí řízneme podélně na polovinu a košťály vyřízneme. Listy zelí dáme do formy.

Cibuli nakrájíme na jemno,  jarní cibulku  na kroužky, osmahneme spolu s mletým masem. Přidáme 2 lžíce rajského protlaku, podlijeme, osolíme, opepříme a dáme  na zelí do zapékací misky. Posypeme nakrájenou slaninou a strouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200° C po dobu asi 15-20 minut.  Podáváme  s  mladým bramborem.

Jídlo a pití - další články