Vyhledávání
Babicovy recepty: Vaječná pomazánka a zapečené čínské zelí
Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.
VAJEČNÁ POMAZÁNKA
půl měkkého másla
2 lžičky hořčice
5 lžic majonézy
8 vajec
1 cibule
sůl
pepř
pažitka
Uvaříme 8 vajec na tvrdo, zchladíme a oloupeme.
Půl měkkého másla vyšleháme s hořčicí, majonézou a 3 vařenými žloutky. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Zbytek vajec plus bílek nasekáme a dáme do pomazánky. Podáváme s čerstvým chlebem a posypeme pažitkou.
ZAPEČENÉ ČÍNSKÉ ZELÍ
1 čínské zelí
250 g mletého hovězího masa
2 lžíce rajského protlaku
100 g sýra (nastrouhaná Gouda)
jarní cibulka
4 plátky slaniny
1 cibule
Čínské zelí řízneme podélně na polovinu a košťály vyřízneme. Listy zelí dáme do formy.
Cibuli nakrájíme na jemno, jarní cibulku na kroužky, osmahneme spolu s mletým masem. Přidáme 2 lžíce rajského protlaku, podlijeme, osolíme, opepříme a dáme na zelí do zapékací misky. Posypeme nakrájenou slaninou a strouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200° C po dobu asi 15-20 minut. Podáváme s mladým bramborem.