Babicovy recepty: Tyrolský knedlík a kuřecí stehna na bramborách

1. dubna 2017·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

TYROLSKÝ KNEDLÍK
2 lžíce másla
3 ks vajec
5 lžic polohrubé mouky
300 ml mléka
1 svazek petržele
špetka soli
200 g uzeného masa
8 housek na kostičky
200 g slaniny
1 cibule
Na pánvi osmahneme slaninu na kostičky, přidáme nakrájené housky na kostičky a necháme do křupava opéci. Dáme do mísy, přidáme vejce a mléko. Nakrájenou cibuli osmahneme na rozpuštěném másle a přidáme do hmoty. Do těsta dáme nadrobno nakrájené vařené uzené maso, posypeme nakrájenou petrželkou, promícháme a necháme asi půl hodiny odpočinout. Posypeme polohrubou  moukou a promícháme. Mokrýma rukama tvoříme knedlíky – koule a vaříme asi 12 minut ve vroucí osolené vodě.
KUŘECÍ STEHNA NA BRAMBORÁCH
4  kuřecí stehna
1 lžíce medu
2 lžičky jablečného džusu
1 lžíce másla
6 ks baby rajčat
čerstvé bazalka
4 ks jarní cibulky
6 ks středních brambor
1 špetka sušeného  rozmarýnu
3 ks rozmarýnu
1 špetka soli a pepře
Oloupeme brambory, nakrájíme na plátky 1 cm a vložíme do formy. Přepůlená  rajčata smícháme s překrájenou jarní cibulkou a  2-3 větvičkami rozmarýnu a vložíme do brambor. Opepříme, posypeme sušeným rozmarýnem a osolíme.
Kuřecí stehna nasekáme, osolíme a opepříme a vložíme pod kůži 2 lístky bazalky. Položíme je na brambory, potřeme  směsí z 1 lžíce medu a 2 lžic jablečné šťávy a posypeme nakrájeným máslem.
Dáme na 1 hodinu na 180 stupňů do trouby. Podléváme vlastní šťávou.

Jídlo a pití - další články