Babicovy recepty: Topky s lusky a kuřecí prsa na hořčicové omáčce

2. prosince 2017·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

TOPINKY S LUSKY

3 červené papriky
3 rajčata
3 cibule
1 hrst fazolových lusků
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
sůl
pepř

V osolené vodě uvaříme zelené fazolové lusky a pokrájíme na malé kousky. Na másle opečeme na proužky pokrájenou papriku a cibuli s kouskem česneku. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata a dusíme do změknutí.
Směs osolíme a rozmixujeme na hladkou pomazánku, kterou dochutíme solí a pepřem. Do hotové pomazánky vmícháme pokrájené lusky a dochutíme oreganem. Namažeme na topinky nebo čerstvý chleba.

KUŘECÍ PRSA NA HOŘČICOVÉ OMÁČCE

kuřecí prsa 3 ks
2 zakysané smetany
tymián
muškátový ořech
sůl
tuk
hořčice
máslo, olej

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostk, osolíme a zasypeme tymiánem. Dáme přes noc do lednice.

Druhý den na másle s trochou oleje opečeme kousky masa. Opečené maso vytáhneme. Do výpeku přidáme hořčici, nastrouhaný muškátový ořech a přidáme zakysanou smetanu. Prohřejeme. Kousky kuřete namáčíme v omáčce a podáváme s rozinkovou rýží.

Jídlo a pití - další články