Vyhledávání
Babicovy recepty: Sulc z čočky a brambory v soli
SULC Z ČOČKY
250 g čočky
2 cibule
2 mrkve
200 gr uzeného masa na kostky
4 kyselé okurky
3 stroužky česneku
3 vejce
celý pepř,nové koření, bobkový list
1 lžíce majoránky
sůl, pepř
2 balíčky želatiny (plátky)
Do třičtvrtě litru studené vody nasypeme čočku a dáme vařit. Přidáme na jemno nakrájenou cibulku, na kostky nakrájenou mrkev, uzené maso, na struhadle nastrouhané okurky. Přidáme koření, sůl a majoránku a necháme třicet minut vařit. Ke konci vaření do hrnce přilijeme lák z okurek na dochucení a česnek.
Připravíme si želatinu. Plátky želatiny namočíme do velmi studené vody asi na deset minut. Potom z ní vykroutíme přebytečnou vodu a dáme do misky a zalijeme trochou horké vody a rychle rozmícháme na kaši. Do připravené želatiny pomalu přidáme uvařenou čočku, promícháme a vrstvíme do připravené formy. Uprostřed poklademe půlky natvrdo uvařených vajíček a dovrstvíme až nahoru. Nakonec necháme minimálně 4 hodiny tuhnout v lednici.
BRAMBORY V SOLI
6 brambor
2 kg soli
1 hrnek čerstvých bylinek (bazalka apod.) olivový olej sůl
Omyté brambory ve slupce vložíme do pekáče a zasypeme je solí. Dáme do trouby a pečeme je 2 hodiny na 200 stupňů. Bylinky nasekáme a smícháme s olivovým olejem. Upečené brambory vyndáme, rozkrojíme a pokapeme bylinkovým olivovým olejem a osolíme.