Babicovy recepty: Rakouský těstovinový salát a bramborové karbanátky

29. července 2017·Jídlo a pití·Redakce

RAKOUSKÝ TĚSTOVINOVÝ SALÁT

100 g těstovin kolínek
150 g salámu junior
1 červená cibule
5 lžic octa
3 lžíce vody
1 lžička středně ostré hořčice
sůl, pepř
1 špetka cukru
4 lžíce oleje
2 lžíce nasekané petrželky

Podle návodu na obalu uvaříme těstoviny al dente, propláchneme v sítě studenou vodou a necháme okapat. Nakrájíme salám nebo klobásu na tenčí kousky. Červenou cibuli na tenké proužky.
Ocet, trošku vody, hořčici a špetku cukru prošleháme s olejem. Uzeninu, cibuli, těstoviny smícháme s překrájenou petrželkou a zalijeme dresingem. Promícháme, dosolíme a opepříme.

BRAMBOROVÉ KARBANÁTKY

400 g brambor
1 vejce
3 lžíce měkkého tvarohu
2 lžíce nasekané petrželky
sůl a pepř
muškátový oříšek
hladká mouka
strouhanka
vejce
2 lžíce másla

Omyté brambory ve slupce uvaříme a oloupeme.
Brambory rozmačkáme nebo nastrouháme, smícháme s vajíčkem, tvarohem a petrželkou, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Utvoříme bramborové karbanátky, obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a smažíme dozlatova na pánvi na másle. Podáváme s hlávkovým salátem s jogurtem.

Jídlo a pití - další články