Babicovy recepty: Myslivecký guláš a zapečený ananas s vanilkou

4. března 2018·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

Myslivecký guláš

800 g vepřového plecka

80 g  slaniny

2 cibule

sádlo

sůl, pepř

půl sklenky suchého bílého vína

2 bobkové listy

300 g hnědých mražených  hub

pažitka

3  lžíce kysané smetany

 

Vepřové plecko nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na kostky a cibuli na jemno. Na tuku v hrnci osmahneme slaninu a vyndáme. Cibuli osmahneme přidáme kostky masa a zprudka opečeme, osolíme a opepříme. Zalijeme 1 dc vína a 3 dc vody. Přidáme bobkový list, přiklopíme a hodinu dusíme. 20 minut před koncem vložíme houby a opečenou slaninu. Na konec zjemníme zakysanou smetanou.

 

Zapečený ananas s vanilkou

600 g ananasu čerstvého nakrájeného  na kostičky

3 lžíce třtinového cukru

1 vanilkový lusk

trochu másla na vymazání

3 vejce

špetka soli

špetka cukru

 

Ananas oloupeme a nakrájíme na kostky, smícháme s cukrem a asi 20 minut na menším ohni provaříme. Vytřeme formu máslem. Promažeme dření z vanilkového lusku, vložíme provařený ananas. Vyšleháme z 3 bílků se špetkou soli pevný sníh. Sníh dáme na ananas dáme nahoru do trouby pod gril. Krátce zapečeme dokud nezíská sníh barvu. Vyndáme a podáváme.

 

Jídlo a pití - další články