Vyhledávání
Babicovy recepty: Myslivecký guláš a zapečený ananas s vanilkou
Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.
Myslivecký guláš
800 g vepřového plecka
80 g slaniny
2 cibule
sádlo
sůl, pepř
půl sklenky suchého bílého vína
2 bobkové listy
300 g hnědých mražených hub
pažitka
3 lžíce kysané smetany
Vepřové plecko nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na kostky a cibuli na jemno. Na tuku v hrnci osmahneme slaninu a vyndáme. Cibuli osmahneme přidáme kostky masa a zprudka opečeme, osolíme a opepříme. Zalijeme 1 dc vína a 3 dc vody. Přidáme bobkový list, přiklopíme a hodinu dusíme. 20 minut před koncem vložíme houby a opečenou slaninu. Na konec zjemníme zakysanou smetanou.
Zapečený ananas s vanilkou
600 g ananasu čerstvého nakrájeného na kostičky
3 lžíce třtinového cukru
1 vanilkový lusk
trochu másla na vymazání
3 vejce
špetka soli
špetka cukru
Ananas oloupeme a nakrájíme na kostky, smícháme s cukrem a asi 20 minut na menším ohni provaříme. Vytřeme formu máslem. Promažeme dření z vanilkového lusku, vložíme provařený ananas. Vyšleháme z 3 bílků se špetkou soli pevný sníh. Sníh dáme na ananas dáme nahoru do trouby pod gril. Krátce zapečeme dokud nezíská sníh barvu. Vyndáme a podáváme.