Vyhledávání
Babicovy recepty: Květák s paprikovou omáčkou * Bramborové placky
Oblíbený kuchař Jirka Babica pro vás připravuje každý víkend zajímavé recepty, podle kterých můžete čerpat inspiraci k obědu. Tentokrát si můžete připravit květák s paprikovou omáčkou a ementálem a bramborové placky s kuřecím masem a zeleninou.
KVĚTÁK S PAPRIKOVOU OMÁČKOU A EMENTÁLEM
Připravte si:
- 1 květák
- hrnek stouhaného ementálu
- 2 lžíce octa
- olej
- 3 stroužky česneku
- nasekaná rajčata ve vlastní šťávě
- zelená paprika
- hrst petrželky
- pepř, sůl
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a dáme do osolené vroucí vody s octem. Vaříme na mírném plameni 10 minut. Zelenou papriku zbavíme jádřinců a nasekáme a zpěníme na másle. Česnek utřeme se solí a přidáme k paprice. Zalijeme vývarem z květáku, aby česnek nezhořkl. Přidáme zelenou petrželku, rajský protlak, opepříme a povaříme.
Takto připravenou omáčkou polijeme uvařený, zcezený , ještě horký květák, který posypeme nastrouhaným sýrem.
BRAMBOROVÉ PLACKY S KUŘECÍM MASEM A ZELENINOU
Připravte si:
- zbytek pečeného kuřete
- 4 ks brambor
- 3 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- 1 cibule
- 1 rajče
- 1 paprika
- 4 plátky šunky
- hrst strouhaného sýru
- provensálské koření
- sůl
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle, přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vajíčko, hladkou mouku, sůl a vypracujeme těsto.
Na pánvi rozpálíme olej, rozetřeme bramborovou hmotu a opečeme. Potom placku otočíme a naskládáme na ni kolečka rajčat , papriky a cibule. Posypeme šunkou a nakrájeným kuřecím masem. Zalijeme rozmíchaným vajíčkem, přikryjeme a necháme chvíli smažit.
Když je placka zespodu upečená, povrch posypeme sýrem a provensálským kořením. Přikryjeme a necháme asi 1 minutu zapéct.