Babicovy recepty: Kuřecí řezy s bramborami a broskvový koláč ve sklenici

23. července 2017·Jídlo a pití·Redakce

KUŘECÍ ŘEZY S BRAMBORAMI Z TROUBY
3 kuřecí prsa
6 středních brambor
3 lžíce provensálského koření
1 dcl olivového oleje
sůl, pepř
1 lžička mleté papriky
jogurt
1 str. česneku
2 jarní cibulky

Omytá, osušená kuřecí prsa nakrájíme na širší plátky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky stejné velikosti jako kuře. Smícháme olivový olej s provensálským kořením. Osolíme, opepříme a přidáme papriku. Kuře a brambory vložíme do marinády a necháme 2 hodiny naložené. Občas promícháme.
Kuře s bramborami přendáme na plech na pečící papír a dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů na 25 minut.
Mezitím smícháme drcený česnek s nakrájenou jarní cibulkou s jogurtem a solí.

BROSKVOVÝ KOLÁČ VE SKLENICI
1 tvaroh
1 zakysaná smetana
2 vejce
1 vanilkový cukr
3 lžíce cukru
2 lžíce hladké mouky
2 nektarinky

maliny
1 lžíce moučkového cukru
vaječný likér

Smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a vejce v misce.
Postupně zapracujeme vanilkový cukr, cukr a mouku a vymícháme do tvarohové směsi. Tvarohem vyplníme žáruvzdorné 0,2 dcl sklenky, dáme do trouby na 160 stupňů na 45 min péci. Necháme 20 minut vychladnout.
Mezitím nektarinky zbavíme pecky a nakrájíme na čtverečky, které smícháme s moučkovým cukrem, popřípadě s vaječným likérem. Necháme deset minut marinovat a vložíme do vychladlé sklenice a posypeme malinami.

Jídlo a pití - další články