Babicovy recepty: Krůtí rolády na zeleninové rýži a citrónová bábovka

2. dubna 2017·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

KRŮTÍ ROLÁDKY NA ZELENINOVÉ RÝŽI
600 gr krůtího prsa
100 gr sušeného parmasánu
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
150 g Parma šunky
smetana
2 lžíce másla
1 žlutá cibule
zelenina
hrnek  dlouhozrnné rýže
Uvaříme rýži dle návodu. Krůtí prsa nařežeme na 150 g řízky a naklepeme, osolíme a opepříme. Naplníme šunkou a nastrouhaným sýrem,  trochou česneku a bazalkou a zabalíme v roládu, kterou pomalu opékáme na pánvi na olivovém oleji ze všech stran. Mezitím osmahneme nakrájenou  cibuli a přidáme zeleninu. Osmahlou zeleninu smícháme s vařenou rýží, dochutíme solí a pepřem.
Když je maso hotové, přidáme do výpeku lžíci másla, po chvíli zalijeme smetanou a necháme projít varem.
CITRÓNOVÁ BÁBOVKA
1 máslo
5  vajec
250 g cukru
300 g pol. mouky
1 prášek do pečiva
máslo na vymazání  formy
mouka na  vysypání formy
4 citrony
hrnek moučkového cukru
Vyšleháme máslo s cukrem a vejci. Opatrně vmícháváme mouku s práškem do pečiva. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Těsto nalijeme do máslem vytřené a moukou vysypané bábovkové formy. Dáme do trouby na 180 stupňů na 50 minut. Vyndáme a vyklopíme.
Zahřejeme citrónovou šťávu ze 4 citronu v hrnci a vmícháme moučkový cukr.
Polevu nalijeme rovnoměrně na vychladlou bábovku a necháme ztuhnout.

Jídlo a pití - další články