Vyhledávání
Babicovy recepty: Krůtí bylinkový řízek a rakouské horské noky
KRŮTÍ BYLINKOVÝ ŘÍZEK
600 g krůtího prsa
200 g nastrouhaného sýru
5 lžic strouhanky
2 vejce
1 zakysaná smetana
3 lžíce bylinek – tymián , petrželka , rozmarýn
Z krůtího prsa nakrájíme řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi na oleji opečeme zprudka z obou stran a maso dáme na plech.
Mezitím smícháme zakysanou smetanu se strouhaným sýrem, strouhankou , vejci a nasekanými bylinkami . Směsí potřeme krůtí řízky a dáme do trouby na 180 st. dokud se sýr pořádně nerozteče. Příloha bramborová kaše, zeleninka.
RAKOUSKÉ HORSKÉ NOKY
5 vajec
3 lžíce krystalového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžíce hl. mouky
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu s cukrem a vanilkovým cukrem. Žloutky smícháme se lžící mouky
a opatrně přimícháme ke sněhu. Pomocí naběračky uděláme větší noky , které dáváme do máslem vymazané formy . Dáme do trouby na 180 st. na 20 minut. Vyndáme, posypeme práškovým cukrem a hned podáváme.