Babicovy recepty: Krůtí bylinkový řízek a rakouské horské noky

26. března 2017·Jídlo a pití·Redakce

KRŮTÍ BYLINKOVÝ ŘÍZEK

600 g krůtího prsa

200 g nastrouhaného sýru

5 lžic strouhanky

2 vejce

1 zakysaná smetana

3 lžíce bylinek – tymián , petrželka , rozmarýn

Z krůtího prsa nakrájíme řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi na oleji opečeme zprudka z obou stran a maso dáme na plech.

Mezitím smícháme zakysanou smetanu se strouhaným sýrem, strouhankou , vejci a nasekanými  bylinkami . Směsí potřeme krůtí řízky a dáme do trouby na 180 st. dokud se sýr pořádně nerozteče. Příloha bramborová kaše, zeleninka.

RAKOUSKÉ HORSKÉ NOKY

5 vajec

3 lžíce krystalového cukru

1 lžíce vanilkového cukru

1 lžíce hl. mouky

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu s cukrem a vanilkovým cukrem. Žloutky smícháme se lžící mouky

a opatrně přimícháme ke sněhu. Pomocí naběračky uděláme větší noky , které dáváme  do máslem vymazané formy . Dáme do trouby na 180 st. na 20 minut. Vyndáme, posypeme práškovým cukrem a hned podáváme.

Jídlo a pití - další články