Babicovy recepty: Králík na estragonu a rebarborový krém

23. dubna 2017·Jídlo a pití·Redakce

KRÁLÍK NA ESTRAGONU

2 kg králíka

1 svazek estragonu

100 g hořčice

3 lžíce  másla

200 ml bílého vína

1/2 litru vývaru

1 lžička cukru

300 g čerstvé smetany

sůl, pepř

Omytého králíka rozdělíme na 6 částí a dáme na máslo do pekáčku. Estragon  smícháme s hořčicí. Maso osolíme a opepříme  potřeme polovinou bylinkové hořčice ze všech stran. Dáme na 220° do trouby a po 30 minutách podlijeme  bílým  vínem a vývarem přiklopíme a dusíme 45 minut. Maso vyndáme, dáme do tepla. Šťávu přecedíme, provaříme a zredukujeme o polovinu. Vmícháme zbytek estragonové hořčice, cukr a smetanu. Podáváme s luskami na slanině a vařeným bramborem.

REBARBOROVÝ KRÉM S BANÁNEM

500 g rebarbory

4 lžíce cukru

1 vanilkový cukr

1 lžička pomerančové kůry

2 banány

1 šlehačka

Reveň oloupeme a nakrájíme na malé kousky a posypeme cukrem. Do vzniklé šťávy přidáme vanilkový cukr, pomerančovou kůru a 2 lžíce vody. Dáme na sporák provařit 4 minuty, stáhneme a  necháme vychladnout.

Jeden banán vidličkou promačkáme a druhý nakrájíme na plátky. Smícháme s revenovým kompotem. Vyšleháme šlehačku do tuha a opatrně smícháme s kompotem.

Jídlo a pití - další články