Vyhledávání
Babicovy recepty: Králík na estragonu a rebarborový krém
KRÁLÍK NA ESTRAGONU
2 kg králíka
1 svazek estragonu
100 g hořčice
3 lžíce másla
200 ml bílého vína
1/2 litru vývaru
1 lžička cukru
300 g čerstvé smetany
sůl, pepř
Omytého králíka rozdělíme na 6 částí a dáme na máslo do pekáčku. Estragon smícháme s hořčicí. Maso osolíme a opepříme potřeme polovinou bylinkové hořčice ze všech stran. Dáme na 220° do trouby a po 30 minutách podlijeme bílým vínem a vývarem přiklopíme a dusíme 45 minut. Maso vyndáme, dáme do tepla. Šťávu přecedíme, provaříme a zredukujeme o polovinu. Vmícháme zbytek estragonové hořčice, cukr a smetanu. Podáváme s luskami na slanině a vařeným bramborem.
REBARBOROVÝ KRÉM S BANÁNEM
500 g rebarbory
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička pomerančové kůry
2 banány
1 šlehačka
Reveň oloupeme a nakrájíme na malé kousky a posypeme cukrem. Do vzniklé šťávy přidáme vanilkový cukr, pomerančovou kůru a 2 lžíce vody. Dáme na sporák provařit 4 minuty, stáhneme a necháme vychladnout.
Jeden banán vidličkou promačkáme a druhý nakrájíme na plátky. Smícháme s revenovým kompotem. Vyšleháme šlehačku do tuha a opatrně smícháme s kompotem.