Babicovy recepty: Kedlubnový salát a pljeskavica se sýrem

22. července 2017·Jídlo a pití·Redakce

KEDLUBNOVÝ SALÁT

1 bílý jogurt
šťáva z půlky citronu
sůl a pepř
1 lžička cukru
hrst baby špenátu
2 střední kedlubny
2 jablka
kešu oříšky

Jogurt smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Očistíme baby špenát a necháme okapat. Kedlubny a jablko oloupeme, překrájíme na půlky a na hrubo nastrouháme. Zalijeme dresingem, pomícháme, přidáme špenát a nakonec posypeme kešu oříšky.

PLJESKAVICA SE SÝREM

300 gr mletého vepřového masa
300 gr jehněčího masa
3 cibule
2 stroužky česneku
1 zelená paprika
100 g sýru feta
1 lžička soli
½ lžičky pepře
½ lžičky sušeného oregana
1 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce oleje

Mleté jehněčí a vepřové maso smícháme v míse s na jemno nakrájenou cibulkou, drceným česnekem, očištěnou paprikou nakrájenou na kostičky. Osolíme, opepříme,  přidáme oregano a petržel. Vše dobře promícháme. Namočenýma rukama vypracujeme ploché větší karbanátky a dáme do lednice na 1 hodinu vychladnout. Feta sýr rukou rozdrolíme. Posypeme každý karbanátek. Vezmeme 2 kusy masa, přiklopíme a okraje spojíme. Pljeskavicu dáme na gril potřený olejem opékat z každé strany tak 8 minut.

Jídlo a pití - další články