Vyhledávání
Babicovy recepty: Kachna na cibulovém zelí a listové těsto s krémem
Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.
KACHNA NA CIBULOVÉM ZELÍ
750 g brambor
1 kg kysaného zelí
1 kachna
500 g cibule
sůl
pepř
1 špetka mleté sladké papriky
Brambory oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vaříme je přibližně 10 minut v mírně osolené vodě. Potom je scedíme, dochutíme solí, pepřem, paprikou .
Mezitím dáme vařit na 10 minut i kysané zelí s 500 ml vody. Pak zelí smícháme s nadrobno nasekanou cibulí, mletou červenou paprikou a směs přendáme do pekáče.
Kachnu pořádně omyjeme, osušíme a dochutíme solí zvenku i zevnitř. Naplníme ji ochucenými bramborami a zašijeme. Položíme ji na kysané zelí, dochutíme solí, pepřem a dáme ji péct do vyhřáté trouby na 1,5 hodiny na 200 st.
LISTOVÉ TĚSTO S KRÉMEM
1 balíček listového těsta
1 litr mléka
3 balíčky vanilkového pudinku
500 g bílého jogurtu
2 balíčky vanilkového cukru
8 lžic cukru
2 lžíce moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
1 balíček čokoládové polevy
Listové těsto upečeme v troubě vyhřáté na 200 ° C na plechu, který jsme vystlali pečícím papírem asi 10 minut. Před pečením ho propícháme vidličkou, aby se nezvedalo.
Z mléka, pudinků, krystalového a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho ze sporáku a vmícháme jogurt. Ještě teplou směs vylijeme na předpečené těsto. Počkáme až krém vychladne a zákusek zatím odložíme do lednice.
Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a natřeme ji na pudinkovo-jogurtový krém. Vrch potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a krémem odložíme do lednice pořádně ztuhnout.