Babicovy recepty: Dršťky na česneku a segedín z nakládaného zelí

28. ledna 2017·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

DRŠŤKY NA ČESNEKU

300 g drštěk
½ l bílého jogurtu
3 stroužky česneku
1 lžíce hl. mouky
chilli vločky
lžíce másla
citrónová šťáva
sůl, pepř
vývar z drštěk

Koupíme si předvařené nakrájené drštky .

Vaříme asi 15 minut do měkka . Sítkem  vyndáme . Vývar si ponecháme.

Na velkou pánev na máslo dáme uvařené dršťky a česnek. Dršťky zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme jogurtem s vývarem. Pět minut lehce provaříme, osolíme a opepříme. Dochutíme citrónovou šťávou.

Nandáme na talíř, ozdobíme vločkami sušeného chilli a petrželkou. Podáváme s arabským chlebem.

SEGEDÍN Z NAKLÁDANÉHO ZELÍ

1 kg vepřové plece
3 cibule
1 lžíce sádla
sůl, pepř, kmín, 1 bobkový list
2 lžíce sladké a1 lžička pálivé papriky
400 g nakládaného zelí
2 stroužky česneku
2 dcl smetany
2dcl mléka
2 lžíce mouky

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou na jemno dáme na sádlo, osmahneme dozlatova, přidáme maso, bobkový list, osolíme , opepříme, okmínujeme a necháme 5 minut opékat. Zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Přiklopíme a necháme dusit doměkka. Když je maso skoro měkké, tak za 30 minut, vložíme kyselé zelí, promícháme a necháme 10 minut povařit. Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce mouky dohladka a segedín zahustíme. Nakonec přidáme mléko. Dochutíme česnekem a solí .

Jídlo a pití - další články