Babicovy recepty: Dančí kýta na víně s pomerančem a sladké placky se sušeným ovocem

4. února 2018·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

Dančí kýta na víně s pomerančem

800 g dančí kýta
2 ks cibule
250 ml červeného vína
3 lžíce rajčatový protlak
Lžíce olivového oleje 2
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 banda zeleniny (zelenina)
Zeleninu nakrájíme na kostky. Zvěřinu osolíme a opepříme. Zahřejeme olej v pánvi a maso opečeme zprudka ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve, výpek zalijeme červeným vínem a chvíli odvaříme. Nalijeme trochu oleje do pekáče. Vložíme zeleninu a osmahneme, vmícháme rajský protlak a zalijeme výpekem. Zvěřinu pomalu pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu asi 1,5 hodiny. Maso často přeléváme šťávou. Měkké maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Sladké placky se sušeným ovocem

5 ks bílky
1 sáček rozinky sušené
2 balení kandované ovoce
200 g moučkový cukr
150 g ořechy
40 g polohrubá mouka
1 sáček sušených brusinek
Pět bílků oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme na sníh, ne příliš do tuha. Přidáme moučkový cukr,  polohrubé mouky,  drcené ořechy rozinky, brusinky a kandované ovoce. Směs necháme odležet do druhého dne. Na druhý den si tukem vymažeme plech a vysypeme moukou. Děláme malé koláčky z připravené směsi. Plech dáme do trouby na 160 stupňů asi 10 minut. Placky necháme vychladnout na plechu. Upečené placky můžeme polít čokoládovou polevou

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme