Vyhledávání
Babicovy recepty: Chřest zapečený s italským sýrem a kremrole plněná jablkovým sněhem
CHŘEST ZAPEČENÝ S ITALSKÝM SÝREM
1 kg bílého chřestu
1 lžička cukru
máslo
šťáva z citronu
400 g zralých rajčat
sůl
pepř
40 g strouhaného Grana Padano
4 snítky bazalky
Chřest oloupeme a odřízneme konce. Dáme vařit do vroucí osolené vody s 1 lžičkou cukru, citronovou šťávou, 1 lžící másla na 6-8 minut podle velikosti. Vyndáme a necháme okapat. Rajčata nakrájíme na plátky. Ochutíme solí a pepřem. Rajčata a chřest navrstvíme do zapékacích misek a posypeme vločkami másla a zasypeme strouhaným Grana Padano. V předehřáté troubě při teplotě 220 st. zapečeme v horní třetině trouby 10-12 min. Vyndáme a posypeme čerstvou bazalkou.
KREMROLE PLNĚNÁ JABLKOVÝM SNĚHEM
500 g listového těsta
1 vejce
čtvrt kila jablek
hrnek práškového cukru
2 bílky
skořice
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na pásy asi 15 cm dlouhé a široké 1,5 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem a natočíme na kovové rourky. Pečeme 10 až 15 minut na 200 st. Po upečení kremrole sundáme a necháme vychladnout. Mezitím našleháme 2 bílky do sněhu. Nastrouháme oloupaná jablka, smícháme s práškovým cukrem, skořicí a vyšlehanými bílky. Jablkovou pěnou naplníme kremrole a posypeme práškovým cukrem.