Babicovy recepty: Chřest zapečený s italským sýrem a kremrole plněná jablkovým sněhem

30. dubna 2017·Jídlo a pití·Redakce

CHŘEST ZAPEČENÝ S ITALSKÝM SÝREM

1 kg bílého chřestu

1 lžička cukru

máslo

šťáva z citronu

400 g zralých rajčat

sůl

pepř

40 g strouhaného Grana Padano

4 snítky bazalky

Chřest oloupeme  a odřízneme konce. Dáme vařit do  vroucí osolené vody s 1 lžičkou cukru, citronovou šťávou, 1 lžící másla na 6-8 minut  podle velikosti. Vyndáme a necháme okapat. Rajčata  nakrájíme na plátky. Ochutíme solí a pepřem. Rajčata a chřest navrstvíme do  zapékacích  misek a posypeme vločkami másla a  zasypeme strouhaným  Grana Padano. V předehřáté troubě  při teplotě 220 st. zapečeme v  horní třetině trouby 10-12 min. Vyndáme a posypeme čerstvou bazalkou.

KREMROLE PLNĚNÁ JABLKOVÝM SNĚHEM

500 g listového těsta

1 vejce

čtvrt kila jablek

hrnek práškového  cukru

2 bílky

skořice

Listové těsto vyválíme a nakrájíme na pásy asi 15 cm dlouhé a široké 1,5 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem a natočíme na kovové rourky. Pečeme 10 až 15 minut na 200 st.  Po upečení kremrole sundáme a necháme vychladnout. Mezitím našleháme 2 bílky do sněhu. Nastrouháme oloupaná jablka, smícháme s práškovým cukrem, skořicí a vyšlehanými bílky. Jablkovou pěnou naplníme kremrole a posypeme práškovým cukrem.

Jídlo a pití - další články