Vyhledávání
Babicovy recepty: Čekankový salát a hovězí ve sladkokyselé omáčce
ČEKANKOVÝ SALÁT
2 čekanky
3 pomeranče
2 lžičky hořčice estragon
sůl
6 lžic řepkového oleje
50 g rukoly
Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu. 3. pomeranč oloupeme a bílou kůži zcela odstraníme. Filátka řízneme. Pomerančovou šťávu necháme zavařit v malé pánvi. Smícháme s olejem, estragonovou hořčicí a solí. Zálivkou zalijeme očištěnou a překrájenou čekanku, rukolu a posypeme filátky pomeranče. Podáváme s bagetou.
HOVĚZÍ VE SLADKOKYSELÉ OMÁČCE
300 g roštěnky
1 červená paprika
50 g hub shiitake
1 svazek jarní cibulky
1 plechovka ananasu
1 lžička octa
2 lžičky sojové omáčky
1 lžička rajského protlaku
cukr
sůl, pepř
Maso nakrájíme na nudličky, zprudka na větší pánvi na oleji asi 2 minuty opékáme. Maso vyjmeme z pánve a dáme na stranu. Na pánev dáme nakrájenou papriku, zcezené a předem namočené houby shiitake, opepříme a krátce osmahneme. Přidáme na 2 cm kousky nakrájené jarní cibulky a promícháme. Vložíme ananas nakrájený na kousky. Přidáme lžičku rajského protlaku, zalijeme ananasovou šťávou. Přidáme trochu octa, sojové omáčky, podle chuti osolíme a ocukrujeme. Vrátíme maso a promícháme. Podáváme s rýží.