Vyhledávání
Babicovy recepty: Belgické vafle a rigatoni ve špenátové omáčce
RIGATONI VE ŠPENÁTOVÉ OMÁČCE
200 g rigatoni těstovin
2 kuřecí prsa
sůl
2 lžíce oleje
1 cibule,
špenát
pepř
muškátový oříšek
1 lžička citrónové kůry
citronová šťáva
smetana
Rigatoni vaříme v dostatečném předstihu ve vroucí osolené vodě podle návodu.
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a ochutíme solí a opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Přidáme omytý, překrájený špenát, promícháme, zalijeme trochou vody z těstovin a smetanou. Vložíme těstoviny a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, citronovou kůrou a šťávou.
BELGICKÉ VAFLE
1 měkké máslo
hrnek cukru
1 špetka soli
1 vanilkový cukr
5 vajec
hrnek solamylu
hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva
půl hrnku mléka
půl hrnku šlehačky
moučkový cukr
V míse smícháme máslo, cukr, sůl a vanilkový cukr po dobu asi 5 minut. Každou minutu přidáme 1 vejce a mícháme až do krému. Postupně přisypeme mouku, prášek do pečiva a solamyl. Střídavě vmícháme mléko a šlehačku.
V horkém naolejovaném vaflovači postupně pečeme zlatohnědé vafle. Podáváme posypané moučkovéhým cukrem.