Vyhledávání
Babicovy recepty: Bažant na zelenině a žemlovka s tvarohem a jablky
Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.
BAŽANT NA ZELENINĚ
bažant
sůl
200 g uzené slaniny
cibule
kořenová zelenina
citron
200 ml červeného vína
půl lžíce hladké mouky
cukr
celý pepř
bobkový list
hřebíček
Bažanta prošpikujeme klínky slaniny. Zbytek uzené slaniny nakrájíme na kostičky a osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu, cukr a všechno koření.
Směs mícháme a pečeme do světle hněda, podlijeme vodou a červeným vínem a necháme přejít varem.
Bažanta si rozkrojíme na porce, osolíme a vložíme do šťávy a přikrytého dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, chvíli opečeme, podlijeme vínem, povaříme 10 minut. Přecedíme přes síto a zeleninu propasírujeme. Omáčku znovu provaříme a pokrájené maso s ní poléváme.
ŽEMLOVKA S TVAROHEM A JABLKY
10 rohlíků
400 g tvarohu
4 jablka
6 vajec
máslo
6 lžic cukru
200 ml mléka
vanilkový cukr
100 g ořechů
rozinky
skořice
Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a vmícháme k rohlíkům
Zapékací mísu vymažeme, vysypeme strouhankou a vrstvíme do ní rohlíky, strouhaná jablka, tvaroh ochucený cukrem , namočené rozinky a posypeme mletou skořicí . Navrch naskládáme zase rohlíky.Posypeme cukrem a skořicí.
Dáme do trouby na asi 30 minut při teplotě 200 °C. Před koncem pečení navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a ještě dáme zapéct.