Babicovy recepty: Bažant na zelenině a žemlovka s tvarohem a jablky

26. listopadu 2017·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

BAŽANT NA ZELENINĚ

bažant

sůl

200 g uzené slaniny

cibule

kořenová zelenina

citron

200 ml červeného vína

půl lžíce hladké mouky 

cukr

celý pepř

bobkový list

hřebíček

Bažanta prošpikujeme klínky slaniny. Zbytek  uzené slaniny nakrájíme na kostičky a osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu, cukr a všechno koření.

Směs mícháme a pečeme do světle hněda, podlijeme vodou a červeným vínem a necháme přejít varem.

Bažanta si rozkrojíme na porce, osolíme  a vložíme do šťávy a přikrytého dusíme do měkka.

Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, chvíli opečeme, podlijeme vínem, povaříme 10 minut.  Přecedíme přes síto a zeleninu propasírujeme. Omáčku znovu provaříme a pokrájené maso s ní poléváme.

 

ŽEMLOVKA S TVAROHEM A JABLKY

10  rohlíků

400 g tvarohu

4 jablka

6 vajec

máslo

6 lžic cukru

200 ml mléka

vanilkový cukr

100 g ořechů

rozinky

skořice

 

Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a vmícháme k rohlíkům

Zapékací mísu vymažeme, vysypeme strouhankou a vrstvíme do ní rohlíky, strouhaná jablka, tvaroh ochucený cukrem , namočené rozinky a posypeme mletou skořicí . Navrch naskládáme zase rohlíky.Posypeme cukrem a skořicí.

Dáme do trouby na asi 30 minut při teplotě 200 °C. Před koncem pečení navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a ještě dáme zapéct.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme