Vyhledávání
Babicovy recepty: Tatranské houbové řízky a houbové flíčky
Houbové flíčky
350 g flíčků
2 vejce
půl másla
hrnek mléka
650 g čerstvých hub
mletý květ
pepř
sůl
zelená petrželka
Ve slané vodě uvařené flíčky dobře propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Čerstvé houby osmahneme na půlce másla nebo sádla. Smícháme s flíčky, přidáme připravené houby, sůl, pepř a mletý květ, vejce, které jsme rozšlehali v mléce, petrželku a vše dobře promícháme.
Druhou polovinou tuku vymažeme plech, naplníme ho připravenými flíčky a necháme pomalu péct do zlatova.
Tatranské houbové řízky
600 g čerstvých hub
2 vejce
2 housky
1 polívková lžíce pasty sardelové
3 polívkové lžíce mléka
1 ks cibule
tuk na smažení
strouhanka
nať petrželová nasekaná
pepř, sůl
Čerstvé houby očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. V rozpáleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přimícháme houby. Osolíme a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. Housky nakrájíme, spaříme horkým mlékem a přetřeme přes sítko. Rozpuštěné máslo promícháme se sardelovou pastou, rozšlehanými vejci a kořením.
Vzniklou směs přimícháme k houbám, přidáme petrželku a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z připravené směsi zformujeme řízky, obalíme je prosátou strouhankou a v rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme dozlatova.