Vyhledávání
Babicovy recepty: Jehněčí kotletka na šalvěji a rebarborový koláč
Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.
JEHNĚČÍ KOTLETKA NA ŠALVĚJI
1 kg jehněčí kotlety
5 lžic olivového oleje
2 str. česneku
3 lístky šalvěje
1 lžíce rozmarýnu
sůl a pepř
3 lžíce balsamica
2 lžičky medu
1 dcl červeného vína
2 dcl zeleninového vývaru
2 lžíce smetany
Očištěné jehněčí kotletky nasekneme ostrým nožem. Olivový olej, česnek, šalvěj a rozmarýn rozmixujeme, osolíme a opepříme. Do marinády vložíme maso asi na 2 hodiny.
Kotlety opečeme v rozpálené pánvi z obou stran asi 5 minut, vyndáme. Výpek stříkneme balsamikovým krémem. Přidáme med a zalijeme červeným vínem a vývarem. Necháme provařit a zhoustnout. Zjemníme smetanou. Kotlety vrátíme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem. Příloha špenát a zapečený brambor.
REBARBOROVÝ DORT
200 g rozpuštěného másla
200 g cukru
2 vanilkové cukry
3 vejce
4 žloutky
250 g hl. mouky
100 g kukuřičné mouky
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 kg rebarbory
200 g cukru
100 g mletých mandlí
1 lžíce citronové šťávy
4 bílky
tuk do formy
Umytou, oloupanou reveň nakrájíme na 2 – 3 cm kousky. Měkké máslo smícháme s cukrem, vanilkový cukrem, vejcem, žloutky, moukou, kukuřičnou moukou a práškem do pečiva. Těsto dáme do formy vymazané tukem společně s rebarborou. Vložíme do trouby na 180 st. na 25 minut.
Mezitím vaječné bílky vyšleháme do sněhu, smícháme s cukrem, mletými mandlemi a citronovou šťávou. Potřeme předpečený dort a dáme do trouby na dalších 20 minut. Vyndáme a necháme vychladnout.