O5 a Radeček vydávají po pěti letech desku. Nahrávali ji v legendárním zahraničním studiu

26. září 2024·Hudba·Redakce

Zdroj: BrainZone / Pavlína Boráková (se souhlasem)

Poprocková skupina O5 a Radeček vydává po pěti letech nové album s názvem HoraLove. Novinka obsahuje hity jako Hory, I tak to za to stojí nebo Romantický smyčce. Celé album vznikalo v legendárním Hansa Studios Berlin pod taktovkou novozélandského producenta Grega Havera. Deska oficiálně vychází 27. září 2024.

Album HoraLove obsahuje devět skladeb včetně již známých hitů jako HoryI tak to za to stojí. Písně kombinují moderní zvuk s klasickými rockovými prvky. Deska vznikala v legendárním Hansa Studios v Berlíně, kde svá alba nahrávaly světové ikony jako U2, Depeche Mode nebo David Bowie.

„Se zahraničními producenty jsme už v minulosti pracovali, ale s Gregem Haverem to bylo jiné. Je skvělý, progresivní, cool, ale v něčem přeci jen stará škola. To se projevilo například v tom, že nás po dlouhé době dostal do studia zase všechny dohromady, zavřeli jsme se a týden intenzivně makali a točili celá kapela spolu. Také výsledný sound je napůl moderní, fresh a napůl je v písních stará dobrá rocková špína,“ popisuje natáčení frontman kapely Tomáš Polák.

Kapela plánuje živé představení nových skladeb během svého HORALOVE tour, které začne 25. října v Hradci Králové a vyvrcholí 16. února 2025 velkým koncertem v pražském Obecním domě za doprovodu Moravské filharmonie. Jako speciální host se na něm představí zpěvák Thom Artway.

Hudba - další články

Doporučujeme