Iron Maiden oslaví 50 let existence velkolepým koncertem v Praze

19. září 2024·Hudba·Redakce

Bruce Dickinson z kapely Iron Maiden (Zdroj: Profimedia)

Legendární britská metalová kapela Iron Maiden oznámila své očekávané turné Run For Your Lives World Tour 2025, které bude zahrnovat i koncert na pražském Letišti Letňany 31. května 2025. Vystoupení se uskuteční při příležitosti 50. výročí založení kapely Stevem Harrisem v roce 1975.

Fanoušci se mohou těšit na speciální setlist, který bude zahrnovat výběr skladeb z devíti studiových alb od debutu Iron Maiden až po ikonické Fear Of The Dark. Zpěvák Bruce Dickinson slibuje, že to bude dosud nejpropracovanější a nejvelkolepější show: „Příští rok je pro Iron Maiden velmi výjimečný a my našim fanouškům připravíme koncertní zážitek, jaký se jen tak nevidí. Je to turné, které vám vykouzlí úsměv na tváři a jásot v hrdle. Pokud jste nás už někdy viděli, připravte se na to, že tento zážitek se posune na zcela novou úroveň. Pokud jste nás ještě nikdy neviděli, tak na co jste sakra čekali? Teď máte šanci zjistit, o co jste přišli!“

Manažer kapely Rod Smallwood dodává, že toto turné nabídne mnoho písní, které kapela nehrála roky, a pravděpodobně už nikdy nebude hrát znovu. Americká rocková skupina Halestorm v čele se zpěvačkou Izzy Hale pak Iron Maiden doplní jako speciální host první části turné.

Ještě letos se pak příznivci Iron Maiden mohou těšit také na speciální reedice alb PowerslaveSomewhere in Time. Tyto limitované edice na vinylu, které vyjdou 15. listopadu 2024, nabídnou remasterovaný zvuk z roku 2015. Powerslave bude mít rozpohybovaný obal, nový artwork a poznámky od zakladatele kapely Steva Harrise.

Hudba - další články

Doporučujeme