Miley Cyrus čelí žalobě. Prý okopírovala hit Bruna Marse

18. září 2024·Hudba·Redakce

Miley Cyrus (Foto: Profimedia)

Miley Cyrus čelí žalobě kvůli údajné podobnosti své písně Flowers s hitem Bruna Marse When I Was Your Man z roku 2013. Žalobu podala společnost Tempo Music Investments, která vlastní část autorských práv k písni Bruna Marse. Tvrdí, že píseň Flowers má „nápadné podobnosti“ s Marsovou skladbou, přičemž žaloba specificky zmiňuje podobnosti v melodii, harmonii a textu.

Hlavním důvodem sporu je prý to, že refrén Flowers Miley Cyrus, za níž získala i svou první cenu Grammy, začíná a končí na stejných akordech jako úvodní vokální linie hudebníkovy balady When I Was Your Man. Žalující strana tvrdí, že Cyrus a její tým píseň neautorizovaně kopírovali. Tempo Music Investments proto požaduje zastavení reprodukce a veřejného vystupování zpěvačky s písní Flowers a náhradu škody.

I když Bruno Mars není žalobcem v tomto sporu, fanoušci dříve spekulovali, že Flowers je reakcí na Marsovu píseň, protože její texty působí jako ženská odpověď na Marsův smutný milostný song.

Žaloba navíc přichází poté, co Cyrus sklidila se singlem obrovský úspěch. Skladba se totiž stala jedním z největších hitů roku 2023, dosáhla vrcholu v žebříčku Billboard Hot 100, a byla dokonce oceněna cenou Grammy za nahrávku roku v roce 2024.

Píseň získala popularitu nejen kvůli svému chytlavému melodickému refrénu, ale také kvůli tomu, že mnozí fanoušci vnímali její texty jako osobní vyjádření nezávislosti po rozchodu s bývalým manželem Liamem Hemsworthem. Zajímavé je, že píseň byla vydána právě na Hemsworthovy narozeniny, což vyvolalo další spekulace o jejím významu.

Hudba - další články

Doporučujeme