Drsná podívaná! James McAvoy děsí v novém thrilleru Nepřivolávej nic zlého

18. září 2024·Zábava·Matěj Kašpar

James McAvoy (Foto: Profimedia)

James McAvoy se vrací na plátna kin v roli, která je vše, jen ne přívětivá. Ve filmu Nepřivolávej nic zlého ztvárňuje charismatického a zároveň děsivého Paddyho. Snímek, který je remakem dánského hororu, sleduje setkání dvou rozdílných rodin na dovolené v Itálii. Američané Louise a Ben Daltonovi přijímají pozvání od Paddyho a jeho manželky Ciary na jejich odlehlou farmu, což se zdá jako ideální únik od jejich problematického manželství. Brzy se však ukáže, že Paddy a Ciara nejsou tak idyličtí, jak se na první pohled zdá​.

McAvoy exceluje v roli charismatického antagonisty, který balancuje mezi slizkostí a přívětivostí, čímž vytváří nepředvídatelnou atmosféru. Jeho postava Paddyho je oproti protagonistům extrémním protikladem, což přispívá k napětí celého filmu. Spolu se svou mladší manželkou Ciarou, kterou hraje Aisling Franciosi, představují pro hlavní postavy jakýsi zvrácený ideál, který jim připomíná, co by měly být, ale nejsou. V průběhu filmu se Paddy odhaluje jako manipulativní a nebezpečný, což vede k nevyhnutelně temnému závěru​.

Režisér James Watkins se v tomto filmu zaměřuje na budování atmosféry, přičemž většina děje je věnována sledování postupného utahování smyčky kolem hlavních postav. Film se tím odklání od klasických hororových konvencí a využívá žánr k prozkoumání osobní krize hrdinů. Napětí se zde buduje pomalu a pečlivě, což divákům umožňuje hlubší ponoření do příběhu. Závěrečná část je silná a poskytuje uspokojivý, i když děsivý konec​.

Nepřivolávej nic zlého je mrazivý thriller, který nabízí více než jen klasické hororové prvky. McAvoyův výkon jako záporáka je ohromující a přidává filmu na hloubce. Diváci mohou očekávat temný příběh plný psychologického napětí, který je nutí zamyslet se nad tím, jak daleko jsou lidé ochotni zajít, aby unikli svým vlastním problémům. Film je ideální pro ty, kteří ocení promyšlenou strukturu a intenzivní atmosféru​.

Zábava - další články

Doporučujeme