Vzpomínka na lásku: Vdova po Žbirkovi sdílela dosud neviděné fotografie ze svatby

9. října 2024·Celebrity·Šárka Blahoňovská

Kateřina Žbirková a Meky Žbirka. (Zdroj: Profimedia)

Kateřina Žbirková se v den výročí svatby s Mekym Žbirkou podělila se sledujícími o dosud neviděné soukromé fotografie ze slavnostního dne, kdy si v roce 1988 na Staroměstské radnici řekli své „ano“. 

Miro Žbirka se s Kateřinou seznámil kuriózním způsobem, když za ním mladá studentka přišla udělat rozhovor pro školní časopis. Ačkoli se první rozhovor neuskutečnil, začali se postupně sbližovat. Osudové setkání pak proběhlo v obchodním domě Kotva a ukázalo se jako rozhodující moment jejich vztahu, který se postupem času přetavil v pevné pouto.

V rozhovoru pro Blesk z roku 2018 manželé prozradili, že nikdy neměli žádnou vážnou krizi. „Samozřejmě že když jste spolu tak dlouho, není všechno vždycky zalité sluncem. Ale skutečnou krizi jsme neměli. Možná v tom sehrálo svou roli právě i to, že jsme nebyli pořád spolu. Třeba to náš vztah osvěžovalo,“ svěřila se Kateřina.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený MIRO AGENCY (@katezbirkova)

Svatba proběhla 7. října 1988, kdy Meky ve svatebním obleku s motýlkem a Kateřina v krátkých šatech s dlouhými rukávy slavnostně uzavřeli manželství. Jejich svazek byl provázen nejen hudební kariérou Mekyho, ale také společnými radostmi i starostmi v rodinném životě. Společně vychovali dvě děti, Lindu a Davida, který se také věnuje hudbě, především pokračuje v odkazu svého otce.

Kateřina na svém instagramu připomněla vzácný okamžik slovy „Před 36 lety – forever in my heart“.Fanoušci reagovali na fotografie s dojetím. Někteří sdíleli i své vlastní vzpomínky na Mekyho hudbu a jejich příběh.

Celebrity - další články

Doporučujeme