Radost v královské rodině! Princezna Beatrice čeká druhého potomka

1. října 2024·Celebrity·Šárka Blahoňovská

Princezna Beatrice (Zdroj: Profimedia)

Britská královská rodina se raduje z dalšího očekávaného přírůstku. Princezna Beatrice, nejstarší dcera prince Andrewa a Sarah Ferguson, oznámila, že čeká druhé dítě. Beatrice a její manžel Edoardo Mapelli Mozzi jsou již rodiči dcery Sienny Elizabeth, která se narodila v září 2021. Beatrice je také nevlastní matkou Wolfieho, osmiletého syna Edoarda z předchozího vztahu.

V prohlášení Buckinghamského paláce, zveřejněného 1. října 2024, stojí: „Její královská výsost princezna Beatrice a pan Edoardo Mapelli Mozzi s radostí oznamují, že na začátku jara očekávají druhé dítě, které bude sourozencem Wolfieho a Sienny.“ ‚Král Karel III. byl již informován a obě rodiny jsou nadšeny touto zprávou.

Potomek, který se narodí na jaře 2025, se zařadí jako 11. v pořadí na britský trůn, čímž odsunuje Beatricinu sestru, princeznu Eugenii, na 12. místo. Stejně jako její starší děti, ani toto neponese žádný královský titul, což je v souladu s přáním rodičů. Dítě se stane 14. pravnoučetem zesnulé královny Alžběty II.

Princezna Beatrice, která se provdala za Edoarda Mapelliho Mozziho v roce 2020 během soukromého obřadu ve Windsoru, je známá svou oddaností rodině a dětem. Edoardo je italský šlechtic a známý developer, který již má syna Wolfieho z předchozího vztahu s architektkou Darou Huang.

Rodina v současnosti žije v St. James’s Palace v Londýně, zatímco jejich dům v Cotswoldsu prochází rozsáhlou rekonstrukcí.

Celebrity - další články

Doporučujeme