Princezna Kate sice ukončila chemoterapii, její cesta k uzdravení ale bude ještě dlouhá

10. září 2024·Celebrity·Redakce

Vévodkyně z Walesu (Zdroj: Profimedia)

Celý svět potěšila zpráva, že princezna Kate po devíti měsících ukončila chemoterapii. Ačkoliv některé titulky hlásaly, že je zdravá, sama vévodkyně z Walesu prohlásila, že její cesta k uzdravení a úplnému zotavení bude ještě dlouhá. Teď se ale chce soustředit na každý jeden nový den a plánuje se také ukázat na několika veřejných akcích.

Kate oznámila svou nemoc v březnu tohoto roku. Zprávu o ukončení chemoterapie pak zveřejnila na instagramu. „Ani nevíte, jaká je to úleva, že jsem konečně dokončila chemoterapii. Posledních devět měsíců bylo pro nás jako pro rodinu neuvěřitelně těžkých. Život, jak ho znáte, se může změnit v jediném okamžiku a my jsme museli najít způsob, jak proplout rozbouřenými vodami a neznámou cestou,“ napsala Kate k videu s rodinou, na němž je zachycena během pobytu v přírodě. Dodala, že cesta k úplnému zotavení bude ještě dlouhá a že ji rakovina naučila vážit si věcí, které se jinak berou jako samozřejmost.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Manželka prince Williama se během náročné léčby de facto neukazovala na veřejnosti. Udělala pouze dvě výjimky. Zúčastnila se akce Trooping the Color, slavnostní přehlídky na oslavu narozenin Karla III., a finále Wimbledonu. Vítězi mužské dvouhry Carlosu Alcarazovi dokonce předávala trofej. S Barborou Krejčíkovou, která triumfovala v ženské dvouhře, se po zápase rovněž setkala. Momentálně plánuje například každoroční vzpomínkovou bohoslužbu v Kenotafu.

Kate odhalila, že má rakovinu, jen něco málo přes měsíc poté, co Buckinghamský palác oznámil, že britský panovník byl také diagnostikován, když byl hospitalizován se zvětšenou prostatou.

Celebrity - další články

Doporučujeme