Pokáč slaví úspěch se svou deskou Rodinné album

2. září 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Pokáč. (Foto: Čestmír Jíra, Profimedia)

Český písničkář Pokáč, známý svými vtipnými a upřímnými texty, získal dvě zlaté desky za svou novou desku Rodinné album. Toto nádherné ocenění potvrzuje jeho popularitu nejen v České republice, ale i na Slovensku. Album vyšlo 27. října 2023 pod vydavatelstvím RedHead Records a rychle si získalo srdce posluchačů. Slavnostní předání ocenění proběhlo během vyprodaného koncertu v rámci Prague Open Air v Ledárnách Braník.

Zlatá deska je udělována na základě dosaženého obratu z prodeje fyzických nosičů a streamování. V České republice musí tento obrat dosáhnout minimálně 500 000 Kč, zatímco na Slovensku je to 10 000 EUR. Pokáč při přebírání ocenění poděkoval svým fanouškům a všem, kteří přispěli k úspěchu Rodinného alba.

RedHead Records, vydavatelství, které stojí za vydáním Rodinného alba, bylo založeno v roce 2022 jako součást RedHead Music, jedné z největších bookingových agentur v České republice. Vydavatelství se snaží nabídnout umělcům komplexní služby, včetně PR, financování tvorby a umísťování singlů do rádií, což jim pomáhá rychleji růst. Michal Novák, jeden ze zakladatelů, zdůraznil, že hudební trh se liberalizoval a umělci hledají nové způsoby, jak rozvíjet své kariéry.

Vydavatelství RedHead Records zastupuje kolem 30 umělců, včetně zavedených jmen jako Pokáč, ale také mladých talentů, jako jsou Sára Noff, Arleta a kapela Byt číslo 4. Vydavatelství se zaměřuje na rozvoj umělců a podporu jejich růstu, a to nejen prostřednictvím hudebních projektů, ale i širšího záběru na PR a marketing. Tento přístup přináší výsledky, což potvrzují i úspěchy Pokáče a dalších umělců, kteří s vydavatelstvím spolupracují.

Celebrity - další články

Doporučujeme