Osm minut ovací vestoje: Angelina Jolie triumfuje s novým filmem Maria

30. srpna 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Angelina Jolie (Zdroj: Profimedia)

Konečně má herečka Angelina Jolie důvod k radosti. Na Benátském filmovém festivalu 2024 sklidil totiž její nový film Maria ohromné ovace. Snímek o slavné operní pěvkyni Marii Callas natolik zaujal diváky, že po projekci následoval osmiminutový potlesk vestoje.

Angelina si ve filmu zahrála Marii Callas, slavnou operní pěvkyni, která výrazně ovlivnila svět operní hudby. Herečka se prý do role ponořila hluboko a podle kritiků skvěle ztvárnila složitý život této ikony operního umění. Film zkoumá nejen její hudební úspěchy, ale také její osobní boj se slávou a tragickými láskami.

Scénář napsal Steven Knight, který se zaměřil na intimní pohled na život Callas a odhaluje zákulisí její kariéry a osobních vztahů. O režii se postarali Pablo Larraín a Angelina Jolie. Společně dokázali propojit silné vizuální prvky s emocionálními momenty, což vytvořilo nezapomenutelný zážitek pro diváky festivalu.

Angelina v minulosti prozradila, že by se raději věnovala režii, což je ale časově náročnější. Věnuje se tedy více herectví, jelikož odehraje svůj part a zbytek času může trávit s rodinou. Práce režisérky je mnohem náročnější, a když se natáčí v jiné zemi, herečka je bez svých dětí nešťastná, proto si opatrně vybírá každý projekt. Snímek Maria ale herečka a režisérka odmítnout nedokázala a je nesmírně pyšná na výsledek.

Celebrity - další články

Doporučujeme