Jason Priestley slaví 55. narozeniny: Od mladíčka z Beverly Hills po zralého herce

30. srpna 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Jason Priestley (Zdroj: Profimedia)

Jason Priestley, někdejší idol teenagerů z kultovního seriálu Beverly Hills 90210, oslavil 55. narozeniny. Ano, tenhle ikonický „mladíček“ už není tak mladý, ale stále si drží šarm a energii, kterou si získal své fanoušky před desítkami let. Pojďme se podívat na jeho život a kariéru.

Priestley se narodil 28. srpna 1969 v kanadském Vancouveru a jeho kariéra začala v 80. letech menšími rolemi v televizních seriálech. Slávu mu přinesla role Brandona Walshe, dobráckého a morálně pevného středoškoláka, kterého si zahrál v Beverly Hills 90210. Kromě herecké kariéry se Jason věnoval i režii a produkci.

Po skončení Beverly Hills 90210 v roce 2000 se zaměřil na různé televizní projekty a filmy. Režíroval několik epizod tohoto seriálu a také několik epizod dalších populárních show. Zahrál si například v dramatickém seriálu Call Me Fitz, kde ztvárnil charismatického, ale morálně problematického prodejce aut, což mu vyneslo několik cen a nominací. Priestleyho osobní život byl také plný zajímavých momentů. Byl dvakrát ženatý a má dvě děti se svou druhou manželkou Naomi Lowde-Priestley, s níž je od roku 2005.

Je známý svou vášní pro automobilové závody, což ho přivedlo až k účasti na závodech Indy Lights, kde však utrpěl vážnou nehodu, z níž se dlouho zotavoval. Ani to ho však neodradilo a dál se věnuje své lásce k motorům, byť už opatrněji. V posledních letech se Jason věnuje hlavně televizi a produkci. Přestože už není tím „mladíkem“ z 90. let, stále se objevuje na obrazovkách a udržuje si své místo v srdcích fanoušků.

Celebrity - další články

Doporučujeme