Herec z filmu Rychle a zběsile Paul Walker by oslavil 51. narozeniny

10. září 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Paul Walker (Zdroj: Profimedia)

Paul Walker, známý především svou ikonickou rolí v sérii Rychle a zběsile, by 12. září oslavil 51. narozeniny. Herec narozený v roce 1973 v Kalifornii začal svou kariéru již jako dítě v reklamách, ale skutečný průlom přišel až s filmem Rychle a zběsile v roce 2001. Walker ztvárnil postavu Briana O'Connera, která se stala miláčkem fanoušků po celém světě.

Kromě své slavné role v Rychle a zběsile si Paul Walker zahrál v několika dalších významných filmech, které ukázaly jeho herecký rozsah. V dramatu Osm statečných (2006) ztvárnil roli vědce bojujícího o přežití v Antarktidě, což bylo velmi odlišné od jeho obvyklých akčních rolí. Další výrazný výkon podal ve filmu Do hlubiny (2005), kde hrál potápěče hledajícího podmořský poklad. Walker si rovněž zahrál v úspěšném kriminálním thrilleru Běsnící oheň (2006).

Mimo filmovou kariéru byl Walker vášnivým závodníkem a měl zálibu v automobilových sportech, což se promítlo i do jeho osobního života. Byl rovněž filantropem a založil organizaci Reach Out Worldwide, která pomáhala obětem přírodních katastrof. Měl jednu dceru, Meadow Rain Walker, s níž udržoval blízký vztah.

Tragická smrt Paula Walkera otřásla světem 30. listopadu 2013, kdy zahynul při autonehodě v Kalifornii. Byl spolujezdcem ve voze, který řídil jeho přítel. Jenže když auto narazilo do sloupu a vzplálo, Paul neměl šanci na přežití. Walkerova smrt zanechala hlubokou stopu v srdcích fanoušků a kolegů z filmového průmyslu.

Celebrity - další články

Doporučujeme